Få din hestetrailer tempo 100 godkendt

Den 1.juli 2016 blev det tilladt for billister med hestetrailer, campingvogn eller en anden form for hænger, at køre op til 100 kilometer i timen på de danske motorveje. Det kræver dog at hestetraileren bliver godkendt og får et hvidt mærkat med rød kant og Dannebrog, samt tallet 100 anført. De nye regler har er inspireret fra Tyskland, hvor de haft Tempo 100 godkendelse i en del år.

Fartgrænser med en tempo 100 godkendelse

Hvis din hestetrailer er tempo 100 godkendt, så må du køre op til 100km/t på de danske motorveje, hvilke normalt er 80 km/t uden tempo 100 godkendelse. På de danske landeveje må du køre 80km/t, hvilke normalt er 70 km/t. Den øgede hastighed sætter også nogle nye krav til periodisk syn af Tempo 100 påhængskøretøjer over 750 kg. Hvilke de skal hver hvert 2. år.

Hvordan får jeg min hestetrailer tempo 100 godkendt?

Først og fremmest skal du finde en synshal, der har tilladelse til at foretage en Tempo 100 godkendelse. Ved en Tempo 100 godkendelse undersøger synsmanden påhængskøretøjet for fejl og mangler, som kan gøre at hestetraileren ikke kan synes, derefter undersøger synsmanden om hestetraileren opfylder de krav der er til en Tempo 100 godkendelse.

Disse krav skal overholdelse for, at få en Tempo 100 godkendelse:

  • Hestetraileren skal være egnet til at køre over 100km/t.
  • Dækkene må ikke være ældre end 6 år, og skal være godkendt til en fart på mindst 100km/t og være hastighedsmærkning på mindst ”L”
  • Hestetraileren skal være udstyret med støddæmpere og bremser.
  • Dækkene skal havde en bæreevne der er svarende til det tilladte akseltryk.
  • I nogle tilfælde skal hestetraileren være udstyret med en ISO-godkendte slingrekobling.
  • Periodisk syn hvert 2. år ved et akseltryk på mere end 750 kg.

Ud over disse krav bliver der også beregnet en tilladt køreklar vægt, som køretøjet der skal trække hestetraileren skal havde. Hvis hestetraileren totalvægt er større end køretøjets køreklare vægt, kan vogntoget ikke godkendes til Tempo 100. Du kan få tilbud på en Tempo 100 godkendelse her!